Zupa z czerwonej soczewicy

  • 25 min
  • 4
  • Nie

Skladniki

2 filiżanki czerwonej soczewicy
2 dojrzałe pomidory
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego imbiru
1/2 chili
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki kminku
Sól i pieprz do smaku
Bulion warzywny (około 600 ml)
Do dekoracji świeża kolendra

Sposób przygotowania

1. Soczewicę namaczaj przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.
2. Obierz i pokrój na małe kawałki wszystkie warzywa.
3. Dodaj wszystkie składniki do MioMat.
4. Wlej zimną wodę pomiędzy wskazane wewnątrz poziomy.
5. Dodaj swoje przyprawy i sól do smaku.
6. Zamknij prawidłowo urządzenie.
7. Podłącz MioMat i wybierz program Chunky Soup/Zupa z kawałkami, naciskając przycisk Select/Wybierz.
8. Naciśnij przycisk Start.
9. Po 30 minutach MioMat zacznie wydawać sygnały dźwiękowe. Oznacza to, że zupa jest gotowa.
10. Odłącz MioMat od zasilania, a następnie otwórz go.
11. Skosztuj i dopraw w razie potrzeby.
12. Ułóż na talerzu i udekoruj oliwą z oliwek oraz świeżą kolendrą.
13. Twoja zupa może być przetrzymywana w lodówce przez kilka dni, a po zamrożeniu do miesiąca.
14. Smacznego!

Najnowsze przepisy

czekoladowo-miętowe-mleko

Mleko czekoladowo-miętowe

  • 25 min
Zobacz

mleko owsiane z migdałami

Mleko owsiano-migdałowe

  • 25 min
Zobacz

Mleko migdałowe z truskawkami

Mleko migdałowe z truskawkami

  • 25 min
Zobacz

Świąteczne mleko

Świąteczne Mleko Roślinne

  • 25 min
Zobacz