Mleko owsiano-migdałowe

  • 25 min
  • 1,2 L
  • Tak

Skladniki

CYLINDER MIELĄCY TAK
1/4 miarki migdałów
3/4 miarki płatków owsianych
zimna woda
1/2 łyżeczki olejku waniliowego
szczypta soli
1 daktyl ( pozbawiony pestki)

WSKAZÓWKA

Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, namaczaj migdały przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej całą noc wcześniej.

Sposób przygotowania

  1. Umieść  składniki w  MioMat.
  2. Dodaj wodę w ilości pomiędzy poziomami wskazanymi wewnątrz MioMat.
  3. Przymocuj cylinder mielący do górnej części urządzenia i obrócić go w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, aby go zablokować.
  4. Zamknij prawidłowo urządzenie.
  5. Podłącz  MioMat i wybierz program Mleko Zbożowe, naciskając przycisk Wybierz
  6. Naciśnij przycisk Start.
  7. Po 25 minutach MioMat zacznie emitować sygnał dźwiękowy. Oznacza to, że mleko jest gotowe.
  8. Odłącz MioMat od zasilania, a następnie otwórz je.
  9. OPCJONALNIE: Przecedź mleko za pomocą dołączonego sitka.
  10. Smacznego mleka!

Najnowsze przepisy

czekoladowo-miętowe-mleko

Mleko czekoladowo-miętowe

  • 25 min
Zobacz

mleko owsiane z migdałami

Mleko owsiano-migdałowe

  • 25 min
Zobacz

Mleko migdałowe z truskawkami

Mleko migdałowe z truskawkami

  • 25 min
Zobacz

Świąteczne mleko

Świąteczne Mleko Roślinne

  • 25 min
Zobacz