Mleko Owsiane

  • 25 min
  • 5 szklanek
  • Użyj Cylindra Mielącego

Skladniki

  • 1 miarka płatków owsianych
  • 1 łyżka oleju tłoczonego na zimno (olej lniany, olej z nasion konopi, olej kokosowy, oliwa z oliwek, itp.)
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • zimna woda

Sposób przygotowania

  1. Wsyp 1 miarkę płatków owsianych do MioMat.
  2. Wlej zimną wodę między linie MIN i MAX znajdujące się wewnątrz MioMat.
  3. Teraz dodaj 1 łyżkę oleju tłoczonego na zimno (ja preferuję olej kokosowy), 2 łyżki syropu klonowego i 1 laskę wanilii lub 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii.
  4. Przymocuj cylinder mielący do górnej części urządzenia i obróć go zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby go zablokować. Jeśli pominiemy ten krok, MioMat wyleje wodę.
  5. Zamknij MioMat. Nie martw się, jeśli jest niewielka przerwa między pokrywką a dolną częścią, przerwa jest po to, aby para mogła wydostawać się podczas gotowania.
  6. Podłącz MioMat do prądu.
  7. Wybierz program “Raw Milk” (Surowe Mleko), naciskając przycisk “Select”.
  8. Naciśnij przycisk start.
  9. Po 12 minutach MioMat zacznie pikać. To oznacza, że twoje mleko jest gotowe.
  10. Odłącz MioMat i otwórz go.
  11. Przecedź mleko za pomocą dołączonego sitka.
  12. Ciesz się świeżo przygotowanym mlekiem owsianym.

Najnowsze przepisy

czekoladowo-miętowe-mleko

Mleko czekoladowo-miętowe

  • 25 min
Zobacz

mleko owsiane z migdałami

Mleko owsiano-migdałowe

  • 25 min
Zobacz

Mleko migdałowe z truskawkami

Mleko migdałowe z truskawkami

  • 25 min
Zobacz

Świąteczne mleko

Świąteczne Mleko Roślinne

  • 25 min
Zobacz