Mleko orzechowe

  • 25 min
  • 1,2 L
  • Tak

Skladniki

1 miarka orzechów włoskich
zimna woda
miód

Sposób przygotowania

1. Umieścić składniki w MioMat.
2. Wlej wodę pomiędzy poziomy wskazane wewnątrz MioMat.
3. Przymocuj cylinder mielący do górnej części urządzenia i obróć go zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aby go zablokować.
4. Zamknij prawidłowo urządzenie.
5. Podłącz MioMat i wybierz program Surowe mleko, naciskając przycisk Wybierz.
6. Naciśnij przycisk Start.
7. Po 12 minutach MioMat zacznie emitować sygnał dźwiękowy. Oznacza to, że mleko zostało zrobione.
8. Odłącz MioMat od zasilania, a następnie otwórz go.
9. OPCJONALNIE: Przecedź mleko za pomocą dołączonego sitka.

WSKAZÓWKA

Namaczaj orzechy włoskie przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej całą noc wcześniej, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję.

Najnowsze przepisy

czekoladowo-miętowe-mleko

Mleko czekoladowo-miętowe

  • 25 min
Zobacz

mleko owsiane z migdałami

Mleko owsiano-migdałowe

  • 25 min
Zobacz

Mleko migdałowe z truskawkami

Mleko migdałowe z truskawkami

  • 25 min
Zobacz

Świąteczne mleko

Świąteczne Mleko Roślinne

  • 25 min
Zobacz